Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob mempunyai tiga penasihat dan mereka menelan belanja RM50,000 setiap seorang untuk sebulan, termasuk kakitangan mereka.

MAHU MELANCONG LIHAT INI

Dalam jawapan bertulis Parlimen, Menteri Tugas-Tugas Khas Abdul Latiff Ahmad berkata terdapat tiga penasihat yang sedang menasihati perdana menteri masing-masing berhubung kesihatan, agama, serta undang-undang dan hak asasi manusia.

Nama penasihat tidak dinyatakan, tetapi pelantikan Ahli Parlimen Pengerang  Azalina Othman Said sebagai penasihat undang-undang dan hak asasi manusia telah dihebahkan secara meluas.

 

Abdul Latiff menjawab soalan Ahli Parlimen Pandan Dr Wan Azizah Wan Ismail yang meminta perdana menteri menyatakan bilangan penasihat di bawah kakitangannya dan kos yang terlibat.

Abdul Latiff berkata perdana menteri akan melantik penasihat khas jika perlu berdasarkan kepakaran dan pengalaman mereka.- Sumber : malaysiakini

Teruskan bersama kami selepas anda membaca sila like & share. Terima kasih

Subscribe like & share channel kami untuk berita terkini & sensasi, terima kasih

MAKLUMAN : Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen -komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengomen itu sendiri.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.