Bek4s Perd4na Menteri, Tan Sri Dato’ Haji Mahiaddin bin Md. Yasin dilantik sebagai Pengerusi M4jlis Pemulihan Negara bertaraf Menteri.

Perkara itu dipersetujui dalam mesyuarat Jemaah Menteri pada 1 September lalu.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd. Zuki Ali berkata, pelantikan itu telah disembah maklum kepada Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong.

“Pelantikan ini dibuat atas dasar keyakinan kerajaan terhadap kem4mpuan Muhyiddin untuk menerajui strategi pemulihan negara.

“Ia demi mencapai impak ekonomi terbaik dan memulihkan semula kehidupan rakyat yang terjejas teruk akibat pandemik Covid-19,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Mohd. Zuki yang juga Setiausaha Jemaah Menteri berkata, kerajaan mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Muhyiddin atas perlantikan tersebut. – Sumber : K! ONLINE.

Teruskan bersama kami selepas anda membaca sila like & share. Terima kasih

MAKLUMAN : Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen -komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengomen itu sendiri.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.